LetakAkce CZ

Ovocné koláče, které jsou jednoduché na přípravu

MrOferto
Vysoké teploty a letní období přináší nejen radost z prázdnin, výlety nebo dovolené, ale také úrodu na stromech a keřích, které plodí ovoce. Velká část ovoce se v domácnostech používá na svačiny nebo na výrobu lahodného smoothie. Častokrát si ale lidé udělají i skvělý ovocný koláč, který připravují z čerstvého ovoce. Pokud byste si rádi nějaký ovocný koláč / buchtu udělali i vy, vyzkoušejte si jeden z těchto receptů.
Ovocné koláče, které jsou jednoduché na přípravu

Čerstvé ovoce z vlastní zahrádky

Jestliže máte to štěstí, že vlastníte zahrádku nebo pozemek, na kterém máte vysazené ovocné stromy a keře, určitě už jste v této době vyzkoušeli alespoň rybíz nebo třešně. V případě, že nemáte vlastní ovoce, můžete si jej zakoupit od lidí, kteří jej nabízí ke samosběru nebo ve stánku k prodeji. Jakmile si toto ovoce donesete domů, můžete si z části udělat i ovocnou buchtu / koláč.

Bublanina s třešněmi

Třešně dozrávají od konce května až do srpna. Nyní je tedy období, kdy je může najít na stromech nebo čerstvé k zakoupení. Udělat z nich můžete i bublaninu. Pokud byste si tento recept rádi vyzkoušeli, postupujte podle tohoto návodu:

Jakmile si nachystáte všechny suroviny, můžete se pustit rovnou do práce. Bublaninu začněte dělat tak, že si vezmete misku a všechny suroviny kromě třešní smícháte v misce. Následně si vezměte hlubší plech a vyložte jej pečícím papírem.

Na plech následně vylijte těsto a posypte jej třešněmi. Takto připravenou bublaninu dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C na 35 minut. Po dopečení nechte vychladnout a poté můžete rovnou podávat.

třešně

Meruňková buchta s drobenkou

Meruňky můžete ze stromů sbírat přibližně od konce července až do září. Vše záleží na tom, jaká je odrůda stromu a na jakém stanovišti je zasazen. Až budete mít meruněk dostatek, udělejte si z nich vynikající buchtu s drobenkou. Připravte si tyto suroviny:

Drobenka:

Nachystejte si všechny suroviny a poté v misce smíchejte kromě meruněk všechny ingredience na těsto. Po umíchání těsto vylijte do vyloženého plechu pečícím papírem a na těsto rozprostřete rozpůlené meruňky.

Následně si vezměte menší misku a v ní smíchejte všechny suroviny na drobenku. Tou následně posypte celý koláč a vše dejte péct na 180 °C na 30 až 40 minut. Po dopečení nechte vychladnout a poté podávejte posypané moučkovým cukrem.

suroviny na pečení

Rybízová bublanina

Rybíz je ovoce, které roste na mnoha místech a ke svému růstu nepotřebuje příliš mnoho péče. Pokud jej někde vysadíte, nemusíte se o něj téměř vůbec starat, a i přesto bude každým rokem přinášet nové a chutné kousky ovoce. Na rybízovou buchtu budete potřebovat:

Rybízovou buchtu připravíte velmi snadno tak, že si v misce smícháte všechny ingredience kromě rybízu a poté těsto vylijete na vyložený plech pečícím papírem. Poté na těsto nasypte rybíz a pokud byste chtěli, můžete ještě udělat drobenku jako v předchozím receptu na meruňkovou buchtu. Následně dejte bublaninu péct do předem rozehřáté trouby na 180 °C a stačit bude asi 30 minut.

« Schovejte přebytečná kila vhodně zvoleným oblečením 7 finančních návyků, které vám pomohou dosáhnout finanční svobody »