Ryba patří mezi potraviny, které byste si měli dávat alespoň 2x nebo 3x týdně. V současné době je ale tato potravina velmi drahá, a proto se vyplatí si ji koupit například v akci ve větším množství. V mrazáku vám pak vydrží nějakou dobu a díky tomu budete mít zásobu kvalitní potraviny i na několik měsíců dopředu.
Abyste si mohli tento pokrm připravit, zkuste například tento recept. Na jeho přípravu budete potřebovat:
Jakmile si vše nachystáte, můžete se pustit do přípravy. Nejprve si oloupejte a nakrájejte brambory na kolečka. Ty poté uvařte do poloměkka. Poté si vezměte plech, vymažte jej máslem a pokládejte na něj brambory.
Na brambory následně pokládejte kolečka nakrájeného pórku, nakrájená rajčata, a nakonec omyté kousky tresky. Vše zakryjte kousky cibule a zalijte smetanou. Troubu si předehřejte na 170 °C a jakmile v ní bude požadovaná teplota, dejte pokrm péct asi na 20 minut. Poté máte hotovo a můžete se pustit do jídla.
Tento recept potěší každého, kdo miluje rychlé, jednoduché, a přitom zdravé recepty. Na tento oběd si připravte:
Tento recept začněte připravovat tak, že si oloupete brambory a nakrájíte je na měsíčky. Jestliže jste koupili vcelku čisté brambory a nevadí vám je jíst se slupkou, tak je pouze omyjte a poté nakrájejte na měsíčky. Brambory dejte do misky, přilijte trochu oleje a přisypejte koření na americké brambory. Vše poté důkladně promíchejte, a nakonec brambory vysypte na plech vyložený pečícím papírem. Následně dejte brambory péct do trouby na 200 °C asi na 35 až 45 minut.
Až se brambory dopečou, vezměte si k ruce kuřecí maso. To okrájejte a následně jej nakrájejte na tenčí plátky. Do pánve si nalijte trochu oleje a poté jej rozehřejte. Až bude olej horký, dejte do pánve kuřecí kousky a posypejte je oblíbeným kořením. Jakmile budou brambory i kuřecí maso hotové, můžete se pustit do jídla. Tento pokrm můžete obohatit tatarkou či čerstvou nebo nakládanou zeleninou.