Nejjednodušší buchty jsou takové, u nichž stačí smíchat ingredience v misce a poté je dát do trouby péct. Díky tomu, že existují i takové recepty, můžete ušetřit hodně času a mezitím, co se bude péct, stihnete uklidit v domácnost. Na tuto buchtu si připravte několik surovin.
Určitě uděláte dobře, když si nejprve vyndáte veškeré suroviny na stůl / pracovní linku, abyste si zkontrolovali, že opravdu všechno máte. Pravděpodobně byste asi nechtěli, abyste v průběhu přípravy buchty zjistili, že vám něco chybí. Kvůli tomu byste mohli ještě více znervóznit, že nestihnete vše, co potřebujete.
Následně si vezměte misku, do které přidejte mouku, cukr, vanilkový cukr, a kypřící prášek. Všechny tyto suroviny v misce smíchejte a následně přidejte olej, vajíčka, trochu mléka a začněte mixovat. I při mixování postupně přilévejte zbytek mléka. Mléko přilévejte postupně tak, aby těsto začalo řídnout, ale dávejte si pozor, aby nebylo řídké až moc. Občas se vám může stát, že budete potřebovat pouze 1 hrnek mléka. Jakmile bude těsto rozmixováno tak, že bude tak akorát řídké, můžete si začít připravovat pečící plech.
Připraveným máslem vytřete plech a poté jej ještě vysypte strouhankou. Pečící troubu si předehřejte na 180 °C a do plechu vylijte polovinu těsta. Do zbytku těsta v míse přimíchejte například kakao, abyste buchtu ještě vylepšili, a navíc díky tomu budete mít dvoubarevný dezert. Zbytek těsta s kakaem poté také vylijte do plechu. Buchtu pečte přibližně 30 minut. Jakmile budete mít dopečeno, nechte buchtu vychladnout a až poté podávejte.
Nemusíte mít doma nutně odměrky, abyste si odměřili správné množství ingrediencí na pečení / vaření. K tomuto receptu na hrníčkovou buchtu vám totiž postačí pouze jeden hrnek, se kterým si vystačíte. Na přípravu této hrníčkové buchty si nachystejte také několik ingrediencí.
Jakmile se budete chtít pustit do přípravy hrníčkové buchty, vezměte si mísu a dejte do ní nejprve suché ingredience a následně ty mokré. Všechny je zamíchejte a poté polovinu těsta vylijte na předem vymazaný a vysypaný plech moukou. Do druhé poloviny přimíchejte lžíci kakaa a až poté těsto nalijte také do plechu. Pečte při teplotě 180 °C a to, zda je buchta hotová, kontrolujte pomocí špejle. Jakmile ji zapíchnete na několika místech do buchty a nezůstane vám na špejli těsto, máte hotovo.
Pokud si troufnete i na trochu těžší recepty a máte ještě dostatek času, než návštěva přijede, můžete se pustit i do přípravy kakaové buchty s polevou, na kterou budete potřebovat trochu více surovin, než u předchozích 2 dezertů.
Poleva:
Do mísy si dejte veškeré suroviny na buchtu a smíchejte je. Díky smíchání vytvoříte hladké těsto, které je potřeba vylít na předem vymazaný plech tukem a vysypaný moukou. Pokud nechcete plech připravovat tímto způsobem, můžete na něj použít pečící papír. Troubu si předehřejte na 200 °C
a pečte po dobu 10 až 15 minut. Až buchtu dopečete, nechte ji vychladnout a mezitím si nachystejte polevu. Všechny ingredience na polevu stačí smíchat a poté je natřít na vychladlou buchtu. Po natření polevy máte hotovo a můžete podávat.